Home ReviewsAlbum Reviews PETER KERNEL – Drum To Death (On The Camper)

PETER KERNEL – Drum To Death (On The Camper)

by Patrick Bruneel

Het Zwitsers / Canadese duo Peter Kernel houdt er wel van om te experimenteren en de grenzen van de eigen band te verleggen. Aris Bassetti komt regelmatig piepen op de platen van Camilla Sparkss, wiens echte naam Barbara Lehnoff luidt en zij is ook degene die het duo Peter Kernel compleet maakt.

Kruisbestuivingen op elkaars werk, waarbij Lehnoff haar stempel voluit drukt op Camilla Sparksss en Bassetti, als hij de kans krijgt van Lehnoff, op Peter Kernel.

Deze keer koos het duo in eerste instantie de elf drummers uit waarmee ze een samenwerking wel zagen zitten. De bedoeling was dat elk van hen een ritmetrack naar het duo zou sturen, waarmee zij aan de slag gingen om er een nummer rond te construeren.

Geen evidentie, zeker als we kijken naar de verscheidenheid van de drummers die werden uitgekozen. Bernard Trontin (Young Gods), Kevin Shea (Storm & Stress, Lydia Lunch), Simone Aubert (Hyperculte) en Cosmic Neman (Zombie Zombie) zijn zowat de bekendste onder hen. Niettemin moet bijvoorbeeld jazzdrumster Béatrice Graf niet onderdoen en dat kan eigenlijk over elke bijdragende drummer worden gezegd.

Door de kiezen voor slagwerkers van heel divers pluimage, bevat de plaat zodoende een waaier aan stijlen. Stukken die neigen naar etnische muziek, naar pop, naar dance, naar experiment, het kan allemaal en telkens weer slaagt het duo er in om de nummers toch als Peter Kernel te laten klinken.

Het vooropgestelde doel was dan misschien een grote uitdaging voor het duo, ze zijn met verve geslaagd in hun opzet.

Met titels als Sdeng, MHH, Boo en BZZZ weet de luisteraar meteen dat het duo niet gespeend is van een serieuze dosis humor, zoals het hoort.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More