Home ReviewsAlbum Reviews PATCHES – Silver Foxes

PATCHES – Silver Foxes

by Bart Verlent

Net een jaar geleden verscheen de debuutep van Patches. Nu levert Lotte Lauwers haar tweede ep af. Onlangs veroverde ze met haar band nog een plaats in de halve finales van Sound Track Oost-Vlaanderen op 18 december in de Gentse Vooruit. Lauwers is dus heel goed bezig, dat hoorden we ook al op de smaakvolle singles Road To Ruin en Sweet By And By die deze nieuwe ep aankondigden.

© Patches

Net zoals bij de debuutep nam Aram Santy (die live de gitaar en bas voor zijn rekening neemt) plaats in de productiestoel en schreef hij ook mee aan de nummers. Beide maakten ze een subliem geheel dat vrij indrukwekkend is.

De single Sweet By And By opent met een mysterieus sfeertje dat zou kunnen weg gelopen zijn van Twin Peaks, alhoewel het refrein voor een opwekkende tegengewicht zorgt. Bij Food For Fantasy komt het duo met een heel originele aanpak die wat ‘jazzyness’ in het Patches-geheel brengt, terwijl de gedreven percussie ons op de dansvloer sleurt. Op And Another klinkt Lauwers heel sensueel en vult de gitaar subtiel de zang aan.

Road To Ruin is voor ons nog steeds een dijk van een nummer dat elk uur op de radio zou moeten gedraaid worden. Met This Is New pakt het duo heel ingetogen uit met enkel pianobegeleiding die de mooie stem van Lotte volledig in de spotlight zet. Het titelnummer sluit de ep af zoals ze begonnen is: vrij mysterieus. Dankzij de kleurrijke zang van Lauwers worden we mooi meegesleept in dit knappe verhaal.

Met de debuutep gaf Patches een fijn visitekaartje af, maar met deze Silver Foxes bewijst de band dat ze zichzelf kunnen overtreffen. Deze ep is gewseldige plaat die het talent van Patches meer dan bevestigt.

Je kan Patches live aan het werk zien op:

30/10 – Villa Bota, Brugge (EP release show)
02/11 – Handelsbeurs, Gent
04/11 – Café Café, Hasselt
29/11 – Het Depot, Leuven
01/12 – CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg
02/12 – Stoemp!, Affligem Café, Brussel

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More