Home ReviewsAlbum Reviews PARADE GROUND – Rosary (Vuz Records)

PARADE GROUND – Rosary (Vuz Records)

by Bart Verlent

Tussen 1983 en 1987 brachten de broers Jean-Marc en Pierre Paully verschillende singles uit onder de naam Parade Ground. Het duo bracht toen een mix van cold wave en electronic body music, ze werkten zelfs samen met Wire-frontman Colin Newman.

In 1988 zetten de gebroeders een punt achter Parade Ground. Tot in 2007, want dan verscheen het album Rosary. Jean-Marc en Pierre namen dat album op in een klooster samen met Patrick Codenys (Front 242) die instond voor de productie. De langspeler vormde een nieuw begin met een nieuw geluid voor Parade Ground.

© Parade Ground

Het album is nu voor het eerst terug verkrijgbaar via download op Bandcamp. Voor Parade Ground was dit album, samen met Sanctuary, een manier om de demonen uit het verleden te verjagen en zo plaats te maken voor een nieuw begin. Er staan 30 nummers op Rosary. De helft ervan zijn kleine sound sketches. Voor de band zijn het 15 rozenkransen.

Op Rosary is niks meer te horen van de Parade Ground uit de jaren 80. Het duo verliet het pad van de toegankelijke synth-wave en ging meer het experiment opzoeken. Het resultaat is een agressiever postpunkgeluid dat stevig binnenkomt en anno 2021 totaal niet gedateerd klinkt.

Met de 15 straffe songs op deze plaat blazen de gebroeders Paully ons omver door het indrukwekkende geluid en songs die diep raken. We betwijfelen of de aanvullende 15 rozenkransen iets extra toevoegen aan de andere songs. We horen samples uit Temple Of Love van The Sisters Of Mercy en andere postpunk klassiekers die 40 seconden herhaalt worden. Op zich niks mis mee, maar we zijn toch meer onder de indruk van hun eigen straffe composities.

Parade Ground is één van die bands die vaak over het hoofd worden gezien maar dit duo leverde echt wel unieke songs af die meer dan de moeite waard zijn. Dat bewijzen ze met dit sterke album.

Je kan Parade Ground op 26 februari 2022 aan het werk zien op Not Just Another EBM Day in De Casino in Sint-Niklaas, waar die avond ook Signal Aout ’42, Dive, Lescure 13 en Wulf7 op het podium zullen staan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More