Home ReviewsAlbum Reviews PACKS – Take The Cake (Fire Talk Records/Royal Mountain Records)

PACKS – Take The Cake (Fire Talk Records/Royal Mountain Records)

by Bart Verlent

De Canadese Madeline Link maakte in het verleden lo-fi janglepop met haar zus Eva onder de naam Triples. In 2019 begon ze solonummers te schrijven onder de naam Pax. Uiteindelijk veranderde de groepsnaam in Packs en werd het soloproject een vierkoppige band.

© Packs

Take The Cake is het debuutalbum van Packs waaruit we al de singles Hangman en Silvertongue te horen kregen. Link schreef liedjes over de verschrikkelijke dagen op het werk, dat ze met fiets gevallen is en over de dates die ze heeft. Ze woont nog bij haar ouders en heeft blijkbaar een heel “boeiend” leven.

Dat hoor je ook in de nummers die allemaal nogal monotoon klinken, vooral door de wat saaie stem van Madeline Link. Muzikaal worden we terug gekatapulteerd naar de jaren 90 toen lo-fi slacker bands als Pavement en Sebadoh hip waren.

De singles hadden wel iets naïefs en charmants maar een volledig album Packs is toch wat teveel van het goede. We begrijpen maar al te goed dat Silvertongue als single uitkwam want het is ook het sterkste nummer van de plaat. De andere songs hinken er achteraan en worden gauw saai door een gebrek aan variatie.

Packs heeft een goede basis maar dat de band moet nog wat groeien. Link kan wat zanglessen gebruiken en dan komt het allemaal wel goed.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More