Home ReviewsAlbum Reviews OUBYS – Paths (Ogula Records).

OUBYS – Paths (Ogula Records).

by Patsker Omaer Beguin

Paths is een geremasterde uitgave uit 2008 die ooit op cd uitgebracht werd door U-Cover Records. Oubys probeert met deze digitale heruitgave opnieuw mee te zeilen met de nieuwe winden in de Belgische elektronische muziek.

Wannes Kolf is de artiest achter Oubys die een wisselwerking probeert te creëren tussen zijn sonische geluiden en de luisteraar. Paths bevat een gevarieerd palet aan klankstructuren. Sequenties met ritmische patronen wisselen elkaar af met zwoele soundscapes. De opbouw van de tracks brengt een soort mysterieuze spanning teweeg. Oubys heeft aandacht voor detail en vult de zweverige ambient aan met piano, veldopnames en experimentele geluidsrimpels. Het gebruik van ritme zorgt voor een extra afwisseling van stemming en wending van de nummers.

Wannes Kolf vond dat er iets aan het originele werk te kort was. Of hij gelijk heeft, daar hebben we het raden naar. Wat we wel weten is dat deze uitgave de tand des tijds geruim doorstond. Paths had een stimulerende werking op onze hersencellen. De muziek ging haar doel niet voorbij en zorgde voor een niet-lineaire gebeurtenis van tijd, diep in ons brein. Deze gonzende mind trip mag van ons gerust een opvolger krijgen. Oubys, waar wacht je nog op?

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More