Home ReviewsAlbum Reviews ONSET – Onset (Eigen Beheer)

ONSET – Onset (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Gent bruist. Iedereen lijkt er wel met muziek bezig te zijn, de optredens zijn er niet bij te houden en de bands schieten er als paddenstoelen uit de grond. Ook afkomstig uit de stad van Klokke Roeland, gloednieuw (en licht briljant) is Onset.
Drie mannen (Thys Storme, Arne Storme en Jasper Dejonckheere) die iets nieuws proberen te doen met dansmuziek en daar verdomme nog in slagen ook. Electrorave noemen ze het zelf. Nou ja…

Een eerste release is uitgebracht via Bandcamp. Een ep met daarop vier tracks. Vier songs waar enorm goed over is nagedacht. Dansbaar, intelligent, maar eigenlijk ook vrij donker.

Opener van dienst is Failure, iets wat alvast niet voor de song geldt. Het is wat wennen aan de aparte stem, maar voor je het weet sleuren de drie je mee in hun opzwepende elektronica. Een onweerstaanbaar ritme en in onze fantasie al een hit.

In Are You Through wordt duidelijk aangetoond dat de heren niet vies zijn van donkere 80’s, een song die zo waar in de buurt komt van het geniale van Goose.

Na twee beluisteringen lijkt het melancholische Borderland nog straffer en doet je net niet naar Oostakker Lourdes rennen uit dankbaarheid omdat je deze band hebt leren kennen.

Night Shop is een song over wat er kan mislopen in het nachtleven. Een tikkeltje zwaarmoedig zelfs, en bij nader inzien zelfs een ideaal huwelijk tussen Cigarettes After Sex en de Compact Disk Dummies.

Onset maakt dansmuziek die je nooit in de disco zal horen. Wel is het ideaal geschikt voor de huiskamer om op weg te dromen, of ’s nachts te beluisteren als je alleen langs de straten rondslentert. Kordaat samengevat : essentieel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More