Home ReviewsAlbum Reviews OLD HORN TOOTH – Mourning Light (London Doom Collective)

OLD HORN TOOTH – Mourning Light (London Doom Collective)

by Patrick Bruneel

Met zijn vieren runnen de Londenaars Ollie Isaac, Chris Jones, Mark Davidson en Sean Durbin het label London Doom Collective, dat tevens shows promoot en organiseert in de ruime Londense regio. Durbin is de enige van het kwartet die geen deel uitmaakt van de band Old Horn Tooth, die door Jones in 2017 werd opgericht maar pas twee jaar later een stabiele bezetting kreeg en dan maar meteen het album From The Ghost Grey Depths opnam in een paar dagen tijd.

Een ep noemt de band die plaat, al duurt ze vijftig minuten gespreid over vier nummers. Dat is ook zowat het geval met de opvolger Mourning Light, zesenzestig minuten deze keer en opnieuw vier nummers. Een echt album volgens de heren.

Heel trage doom is wat we te horen krijgen, waarbij de stem van Jones, als ze al eens opduikt, prima past bij de logge riffs die worden gespeeld. Traag, nog trager, beukend en de luisteraar (en zichzelf) in een trance spelen is wat Old Horn Tooth doet.

Bands als Electric Wizard, Conan en uiteraard Black Sabbath zijn van invloed. Geen kopie, zeker niet, daarvoor ontwikkelden de drie doomheads teveel een eigen stijl, die zeker kan aanspreken bij fans van bijvoorbeeld Monolord en Jointhugger tot aan liefhebbers van Yob toe.

Voor degenen die met de muziek niet voldoende hebben, liet de band een biertje brouwen in samenwerking met de Black Iris Brewery. Dronken headbangen en volledig opgaan in de wereld van deze drie mastodonten.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More