Home ReviewsAlbum Reviews O’KEENE – Epiphany (Eigen Beheer)

O’KEENE – Epiphany (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

O’Keene staat voor Abraham O’Keene en dat is dan weer het pseudoniem van Bram De Coene. De Gentse pianist deed wat vele muzikanten deden tijdens de lockdown: zich opsluiten in zijn kamertje, muziek maken en die opnemen.

O’Keene ging aan de slag met een piano, een computer en wat elektronica. Die vlijt heeft geleid tot een eerste ep Epiphany die je sinds een tijdje via de streamers kan beluisteren.

Epiphany beslaat vijf nummers waarin de piano, niet geheel onverwacht, centraal staat. O’Keene manoeuvreert op zijn debuut tussen minimalisme en romantiek waarbij de nummers hier en daar overgoten worden met enkele stevige scheuten spacey vibes. Een niet altijd even makkelijk te verzoenen mix die soms resulteert in een wat onsamenhangend geluid.

We horen best interessante ideeën die productioneel echter onvoldoende samenhang vertonen wat het geluid van de nummers niet ten goede komt en waardoor het album wat onvoldragen klinkt. Less was hier, zoals wel vaker, more geweest. Maar oordeel vooral zelf!

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More