Home ReviewsAlbum Reviews OK PANDA – Chasing Home

OK PANDA – Chasing Home

by Serge Timmers

Brussel, ergens in 2020. Vijf mensen die lijden aan lockdownvermoeidheid houden zich (en elkaar) bezig met het componeren van muziek via video calls. Het wordt al snel duidelijk dat hier meer inzit dan online jammen om de verveling te verdrijven. Niet veel later komen ze buiten om meteen weer in een opnamestudio opgesloten te worden. Het resultaat is de veelbelovende ep Perspections. OK Panda levert indiepop met invloeden uit alternatieve rock en een streep groovy elektronica uit de jaren tachtig. Ze doen dat met gevoel voor melodie en melancholie, maar ook met een bijna onweerstaanbare meeslependheid. Nu zijn ze terug met hun tweede ep en die is ronduit heerlijk.

De vijftrack begin met het heupwiegende Roses, dat snedige gitaarriffs afwisselt met discobeats. Maar onder de vrolijk tintelende spiegelbol hangen melancholische teksten over geestelijke gezondheid en de zoektocht naar een “thuis”. Op The Background gooit OK Panda de meezingfactor nog een beetje de hoogte in, opnieuw ondersteund door een stevig eighties-tempo. Het helpt natuurlijk ook dat OK Panda met Till De Saeger een uitstekende zanger in de gelederen heeft. Het plaatje past gewoon volledig.

Home nestelt zich halverwege de ep en is zowat het hoogtepunt. Wat begint met een basic synthbeat, evolueert naar iets waar bands als Muse of Placebo jaloers op mogen zijn. Wat een indieknaller! Die hoort in De Afrekening van Studio Brussel. Eerder op de plaat moesten we ook al eens denken aan Jamiroquai (de discorock), Blink 182 (het meezinggehalte), Eurythmics (de elektronica) en Beck (het speelplezier). Maar uiteindelijk is dit OK Panda en OK Panda is dik OK, daar hoeft geen twijfel over te bestaan.

Helemaal op het einde komen zelfs even The Lemonheads in ons op wanneer Solitary Serenade losbarst en de boel uiteindelijk in absolute schoonheid afsluit. Vlak daarvoor mikt het opwindende Snowing In The Sun nog eens volop op de dansvloer, en met succes. Lang zal het niet meer duren alvorens OK Panda de Belgische podia en festivals in lichterlaaie zet met hun warme en meeslepende indiepop. Als ze live even geloofwaardig overkomen als op plaat, en daar twijfelen we niet echt aan, dan komt dat helemaal goed.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More