Home ReviewsAlbum Reviews NOTHING BUT NOISE – Mutantenmaschine – (Wool-E Tapes)

NOTHING BUT NOISE – Mutantenmaschine – (Wool-E Tapes)

by Patrick Bruneel

Nothing But Noise, dat is Daniel B en Dirk Bergen van Front 242 die de laatste tijd met zijn beiden, of in het geval van Daniel B en Prothese ook in zijn uppie (maar live dan wel weer met Bergen), productiever lijken dan ooit.

Ze brengen cd’s en cassettes uit bij Wool-E en doen het sinds kort, na de wijze lessen van de labelmanager te hebben verteerd, ook gewoon in eigen beheer. Dat heeft als groot voordeel, in beide gevallen, dat ze de muziek kunnen maken waar ze zin in hebben en ook absoluut geen last hebben van het loodzware juk van hun band Front 242.

De cassette, gelimiteerd tot 110 exemplaren, kwam uit ter gelegenheid van een concert van zowel Nothing But Noise als Prothese in Aarschot in januari dit jaar, en bevat twee stukken van elk 14 minuten en veertien seconden met de makkelijk uitspreekbare titels мутантная машина en мутированная машина.

Een beetje moeilijk mag ook, zeker als de muziek dat helemaal niet is. We denken aan Tangerine Dream en Jean-Michel Jarre in goede doen en genieten. Want het moet gezegd, deze twee oudgedienden kennen hun klassiekers en doen er iets moois mee. Een cassettesingle als hebbeding voor fanatici, meer moet dat in dit geval niet zijn.

Ook digitaal of als usb-stick verkijgbaar.

https://wool-e-tapes.bandcamp.com/album/wet041-mutantenmaschine-c29

https://nothingbutnoise.bandcamp.com/album/mutanten-maschine

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More