Home ReviewsAlbum Reviews NOMDEN – Parallel Universe

NOMDEN – Parallel Universe

by Bart Verlent

De Nederlandse muzikant Diederik Nomden maakt deel uit van The Beatles-tributeband The Analogues en houdt de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young levend met de band Her Majesty. Toch heeft de man nog tijd over om zelf eigen nummers te maken en dat doet hij onder de naam Nomden. Parallel Universe is zijn derde soloplaat waarop hij zich laat beïnvloeden door The Beatles en andere grootmeesters uit die periode.

© Nomden

Op Parallel Universe pakt Nomden uit met tien prachtige nummers waarop hij zijn kwaliteiten als straffe songschrijver etaleert. Hij werd daarvoor bijgestaan door Victor Meijer die instond voor een aantal strijkersarrangementen, David Corel (speelde met Nomden in de band Rediver) schreef mee aan een aantal nummers, de strijkers van het Dutch String Collective, de violistes van Fuse, Doriene Marselje op harp, Merijn van Prooijen op contrabas. Tom ‘Bones’ Malone werd ingeschakeld voor de blazerssectie van Piece Of The Pie. Ook zingt Nomden op dit album samen met Douwe Bob op het nummer Take It Or Leave It. Blijkbaar is er koste noch moeite gespaard om elke song tot in het detail uit te werken met rijke arrangementen.

Van elk nummer druipt het songschrijvers-talent af. We moeten denken aan Lennon & McCartney, Neil Finn en Fleetwood Mac composities, dan weet je dat Nomden echt wel een klasbak is. We vallen van de ene verbazing in de andere door de pakkende songs mét inhoud.

Misschien zal dit album wat onder de radar blijven omdat het pure old school popsongs zijn. Toch zou het eigenlijk veel aandacht moeten krijgen want dit is puur vakwerk van de bovenste plank.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More