Home ReviewsAlbum Reviews NNEEMA – Ear Of Clay (Starman Records)

NNEEMA – Ear Of Clay (Starman Records)

by Bart Verlent

Een paar maanden geleden maakten we kennis met Nneema die hun debuutsingle A Visit (To Aunt Truddy) op de wereld loslieten. Wat waren we onder de indruk van de warme stem van zangeres Emilie Leysen, het melancholisch groepsgeluid gebouwd op retro soul, r&b en jazz en last but not least de zalige compositie. Nu is er hun debuutplaat waar we toch al een tijdje naar uitkeken.

© Nneema

Kan Nneema de grote verwachtingen waarmaken? Ja, zeker en vast!

De debuutsingle was van hoog niveau en dat kunnen we ook zeggen van de andere nummers op de plaat. Op Man With A Plan schotelt het vijftal broeierige soul voor, met een subtiel orgel, een strakke ritmesectie en af en toe een jazzy gitaarlick. Met Odysseus, My True Love klinkt Nneema heel breekbaar en dat doen ze met een pure aanpak waarbij we denken aan de composities van Eva Cassidy.

Ingehouden funk of acid-jazz krijgen we op N.E.N.O SACCO, maar met de bridge krijgt deze song een psychedelisch tintje. Wederom een straffe, boeiende compositie! In het rustige My Falling Leaves toont Leysen hoe flexibel haar stem is en maakt ze nog meer indruk. Tijdens afsluiter Bad Girl’s Lament krijgen we kippenvel bij de intro die Emilie alleen inzingt, zonder begeleiding. Het vervolg klinkt zeer intiem met subtiele arrangementen die iets wondermoois opleveren.

Wij hebben alleen maar mooie woorden voor de debuutplaat van Nneema en kijken alvast uit naar de optredens van dit vijftal.

Deze unieke band stelt hun wondermooie plaat voor op:
23/08 – Bar Eduard, Hove
24/08 – Nieuwhuys, Hoegaarden
25/08 – Keizershof, Turnhout
29/08 – Charlatan, Gent
31/08 – OC Oude Badhuis, Antwerpen
11/09 – Theater Vooruit, Boechout

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More