Home ReviewsAlbum Reviews NEGATIVE RAGE – If You’re A Punk, I Don’t Wanna Be One & Sensitive City LP (Pang Pang)

NEGATIVE RAGE – If You’re A Punk, I Don’t Wanna Be One & Sensitive City LP (Pang Pang)

by Patrick Bruneel

Het leven van een labelbaas kan soms zo eenvoudig zijn. Iemand vertelt over een interessante band in het hardcorepunksegment. De goedheilig man gaat aan het luisteren en denkt: potvermiljardepotvolvanteenoftander die hebben niet eens iets uit op vinyl maar alleen op cassettes!

Mailen dan maar, een veel efficiëntere manier natuurlijk om een band te contacteren dan de duivenbrievenpost van weleer. En zie, de band reageerde na een paar weken met de mededeling dat ze er helemaal voor te vinden waren, zo een lp uitbrengen op een pril Belgisch label.

En zo geschiedde. Het album ligt hier voor onze ogen.

Sensitive City (2015) en If You’re A Punk, I Don’t Wanna Be One (2014), twee cassettes van de band uit Halifax, Nova Scotia, nemen elk een kant van het album voor hun rekening.

DIY van begin tot eind deed Negative Rage gewoon alles zelf. Dat uit zich ook in deze release die er wat chaotisch uitziet, maar dat past dan weer wonderwel bij de hardcorepunk die we te horen krijgen. Niet alle nummers zijn even sloppy. Hier en daar zit een catchy melodie verscholen, zodat we hier en daar van snotty punkrock kunnen schrijven.

Opgelet, het gaat hier niet om poppunk natuurlijk. Het is de real deal en bij momenten behoorlijk noisy of net een tandje sneller dan het doorsnee brave zieltje zal kunnen verhapstukken. En dan is er natuurlijk nog die zo nu en dan opduikende saxofoon, of een overstuurd gitaarlijntje met een paar piepjes als resultaat.

Denk qua sfeer aan de vroege releases van het legendarische SST Records, een label dat niet vies was van een portie scheve hardcorepunk. Hoekjes af, ja, dat is best wel een mooie omschrijving voor Negative Rage, dat jaren na het einde van de band dan toch nog een bredere bekendheid zal weten te vergaren.

Zoals het hoort is de plaat ook nog eens zeer schappelijk geprijsd, 13 euro namelijk.

Het shirt van het skatende ventje op de hoes maakt het trouwens helemaal af, met een verwijzing naar Devo.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More