Home Belgisch MORTIER – Marie (Mayway Records).

MORTIER – Marie (Mayway Records).

by Bart Verlent

Mortier is de nieuwe band van Thomas Mortier, bekend van Yuko, Douglas Firs en zijn vorig project De Ministers Van De Noordzee waar ook Senne Guns, Nele Paelinck (School Is Cool), Jesse Maes (Sophia, Hypochristmutreefuzz) en Willem-Alexander Langlet ( Emma Bale) deel van uit maken.

Naar eigen zeggen brengen ze samen Nederlandstalige pop vol observaties en mijmeringen, met muzikale verwijzingen naarSpinvis, Eels, Sparklehorse en The Beatles.

De Single Marie is de teaser voor de debuutplaat Mortier, die in het voorjaar van 2019 op Mayway Records verschijnt.

Het nummer ademt melancholie uit naar een zomerse dag, dat Thomas ook mooi beschrijft. Dat ze Eels als inspiratiebron gebruiken steken ze niet onder stoelen onder banken, want het nummer zou prima passen in het oeuvre van Mark Oliver Everett, maar op de een of andere manier het laat ons ook wat denken aan Ticket Naar De Zonvan Superdiesel.

Marie is een gemoedelijk catchy nummer met betoverende arrangementen. We zijn benieuwd wat Mortier nog op ons gaat afvuren, want deze song is alvast veelbelovend.

Oo dinsdag 16 oktober kan je Mortier aan het werk zien in de Gentse Bar Mirwaar.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More