Home ReviewsAlbum Reviews MORGENDUST – Storm Will Come (Eigen Beheer).

MORGENDUST – Storm Will Come (Eigen Beheer).

by Bart Verlent

Het Nederlandse vijftal Morgendust heeft zichzelf het label “moderne 80’s indierock” of “midlife rock” meegegeven. De band uit Zwolle groeide op in de jaren tachtig met de muziek van Talk Talk, Duran Duran, Pink Floyd, Tears for Fears en Peter Gabriel. Die invloeden hebben ze allemaal meegenomen in hun songs, net als de muziek waar ze nu naar luisteren zoals Radiohead, Editors en Elbow.

We hadden al twee straffe voorproefjes gekregen van deze ep met de singles Storm Will Come en Kind Of Blues. Daarop was al te horen wat een knappe nummers dit vijftal kan maken, met rijke arrangementen en een eigen, origineel geluid waar soms echo’s van de jaren 80 in doorklinken.

Het niveau van de songs op de ep is dan ook erg hoog. Ze gaan over relaties, ouder worden, ideologie, politiek, religie en liefde en laten een verbluffende indruk achter. De band bestaat uit uitstekende muzikanten die een verleden hebben bij diverse bands. Drie van de vijf bandleden speelden vroeger bij PTS, waarmee ze in de late jaren 90 een Europese tour deden als support voor Marillion.

Morgendust heeft met Storm Will Come een knap visitekaartje afgeleverd. Deze 40 plussers rocken nog steeds opperbest en weten hoe ze goeie songs moeten schrijven. We hopen dat ze hun ep ook eens live komen voorstellen in ons land.

Deze ep is verkrijgbaar via deze link.

Je kan Morgendust live aan het werk zien in Nederland op:

13/09 – Hedon, Zwolle
20/12 – The Bake Shop Presents, Emmen
14/06/2020 – Muziek Op Het Plein, Zwolle

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More