Home ReviewsAlbum Reviews MOGO – More Of The Shame (Eigen Beheer).

MOGO – More Of The Shame (Eigen Beheer).

by Björn Comhaire

Vorig jaar brachten de vier jolige heren (G., F., P. en J.) van Mogo hun eerste ep Barry’s Mixtape uit waarop ze zich naar eigen zeggen lieten inspireren door de muziek van Deerhunter en Broken Social Scene.

Nu is er de tweede ep More Of The Shame waarop gretig gerefereerd wordt naar de jaren 80 en de vroege punkiconen. Veel distorted gitaren, een stuwende bas, drums die recht uit de garage komen en een stem die twijfelt tussen parlando, zang en drammerig declameren. De teksten zijn geupdatet naar digitale tijden en refereren naar de informatiebubbel, de seksuele mores, de consumptiemaatschappij en de verzuring in onze (westerse) wereld (zie ook de hoesfoto). Best hevige thema’s die echter met veel humor en gevoel voor relativering worden aangepakt.

Het speelplezier spat van elke track en zorgt ervoor dat je blijft luisteren. Ook als je bij de vijfde en laatste track City 1000 stilaan een déja entendu gevoel begint te krijgen.

De eerste single uit de ep, Boyfriend, is een echte meezinger. Ze werd gereleased met een videoclip die een lans breekt voor meer tolerantie tegenover de herenliefde, of dat denken we toch…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More