Home ReviewsAlbum Reviews MODERN NATURE – Island Of Noise (Bella Union)

MODERN NATURE – Island Of Noise (Bella Union)

by Bart Verlent

Dit album verscheen eind 2021 als gelimiteerde vinyl box-set en was razendsnel uitverkocht. Nu brengen Jack Cooper en co het album digitaal uit. Dat is op zich uniek want meestal verschijnt een album eerst digitaal en pas later op vinyl, maar Cooper (vroeger bij Ultimate Painting) heeft nu éénmaal de reputatie om zijn eigen weg te volgen.

Met Modern Nature brengt hij samen met saxofonisten Jeff Tobias en Evan Parker, pianist Alexander Hawkins, bassist John Edwards, drummer Jim Wallis en violiste Alison Cotton een unieke combinatie van folk en jazz met verwijzingen naar Mark Hollis (Talk Talk), Bert Jansch en David Sylvian.

© Modern Nature

Het idee voor dit album is ontstaan nadat Cooper het boek The Tempest van William Shakespeare nog eens herlas. Het boek ontroerde hem enorm en het was voor hem dan ook een grote inspiratiebron. Hij sloot zich met zijn muzikanten af van de buitenwereld in de zomer van 2020 zodat ze zich op een Island Of Noise waanden en zich volledig konden focussen op het album.

Het is dan ook een wondermooie plaat geworden waarop Modern Nature dromerige composities neerzet met af en toe een avant garde/free jazz tintje al blijft het allemaal mooi binnen de lijntjes. Er wordt nooit afgeweken van het pad dat Cooper uitstippelde. Er zijn enkele kleine zijsprongetjes maar de basis blijft vooral de mooie composities met bijzondere arrangementen.

We zijn dan ook super enthousiast dat dit album ook digitaal verschijnt. Want dit pareltje moet iedereen zeker gehoord hebben en mag niet ontbreken in de platenkasten van liefhebbers van avontuurlijke muziek.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More