Home ReviewsAlbum Reviews MEDS – Half Hemel, Half Hel

MEDS – Half Hemel, Half Hel

by Bart Verlent

Mélanie De Saedeleer, beter bekend als MEDS, begon in 2018 aanvankelijk in het Engels met de singles How Do I Know, Addicted en Sativa. Ze kreeg veel airplay op Studio Brussel en Bruzz en ze veroverde een plaats op het prestigieuze ESNS festival in 2020. Dit jaar maakte ze een grote ommezwaai en begon ze in het Nederlands te zingen. We kregen al mooie voorproefjes van haar eerste Nederlandstalige songs met de singles Hoog en het duet Wat Ik Voel met Tiewai.

© MEDS

Op Half Hemel, Half Hel omschrijft MEDS een periode die gekenmerkt wordt door tegenstrijdigheden. Hoogtes en laagtes van liefdesverdriet en/of gelukzaligheid. Op de sfeervolle beats van Wits leer je MEDS beter kennen, ze zingt de ziel uit haar lijf soms met een lach, soms met een traan.

In het Engels imponeerde MEDS al met haar soulvolle stem maar nu ze in haar eigen taal zingt komt ze nog origineler uit de hoek. Vanaf openingsnummer Gisteren zijn we volledig mee met haar verhaal. Op ingetogen beats legt ze haar knappe teksten neer met haar warme, flexibele stem. Ze weet de perfecte woorden te vinden om haar verdriet of geluk in ‘rhymes’ om te zetten.

Na het beluisteren van de ep zijn we er volledig van overtuigd dat ze juiste keuze maakte om in haar moedertaal te zingen. Ze leverde een sterke ep af.

Op 2 november stelt MEDS haar ep voor tijdens de ‘Hip Hop & Soul Night’ in Nieuwhuys in Hoegaarden waar Tiewai ook zal aantreden.

FACEBOOKSTREAMINGLINK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More