Home ReviewsAlbum Reviews MARISKA BAARS / RUTGER ZUYDERVELT – Eau.

MARISKA BAARS / RUTGER ZUYDERVELT – Eau.

by Nel Mertens

Mariska Baars en Rutger Zuydervelt werkten al eerder samen in het kwartet Piiptsjilling en brachten in 2008 samen het album Dawn uit. Zij veroorzaakte eerder al wat ophef toen ze in 2007 haar album sC (Soccer Committee) uitbracht. Hij is druk bezig, vooral onder de naam Machinefabriek en heeft sinds 2004 een hele reeks releases uitgebracht met With Voices als zijn meest recente.

Eau (uitgesproken als ‘oh!’), het Franse water, klinkt dan ook als zachtjes wiegende geluidsgolven. Of een kabbelende sonische stroom van gebroken auditief puin. En af en toe ook als het zonlicht dat op een rimpelend meer weerkaatst.

De zither die bijna vocaal snerpend klinkt en samensmelt met de fragiel, ritueel klinkende stem van Mariska Baars. Naar het einde toe hóór je ook bijna de breekbaarheid. Alsof krakend ijs even heerst boven het water. Warme soundscapes die uitvloeien in één fen-eau-menale track van een half uur die atmosferisch je hoofd vult. Om zorgeloos in rond te dobberen of regelrecht in te verdrinken.

Credits:

Mariska Baars: stem, elektrische gitaar, kalimba, veldopnames

Rutger Zuydervelt: bewerken, mixen, manipuleren, zither

Mastering: Stephan Mathieu

eau kan je digitaal bestellen via bandcamp. Vanaf 28 mei is dit album ook op cd verkrijgbaar.

Facebook Mariska Baars / Facebook Rutger Zuydervelt/Machinefabriek

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More