Home ReviewsAlbum Reviews MAMVT – Ivory Walls ep (Eigen Beheer).

MAMVT – Ivory Walls ep (Eigen Beheer).

by Luminous Dash

MAMVT (lees “Mamut”) heeft zijn tweede ep uit: Ivory Walls. Het Leuvens-Kortrijkse kwintet bracht in 2018 al eerder een ep uit die de naam Crooked Salty Road kreeg. Wij waren benieuwd naar het muzikale vervolg.

(c) : MAMVT

De Ivory Walls-ep slaat je direct in het aangezicht met het nummer Mind Drowned, dat snedige gitaarriffs combineert met de rauwe stem van zanger Yuri Murillo Mange. Het tweede Where The Green And Gold Live zorgt voor een goede opvolger die even de rust laat wederkeren. Vervolgens brengt de derde track Venom weer vuur in de keet. Door de screams van de zanger word je af en toe letterlijk en figuurlijk, maar op een positieve manier, van je stoel geblazen.

Het voorlaatste nummer, Wanderer, opent min of meer zoals het eindigt met als climax een vulkaanuitbarsting  van scheurende vocals en gitaren. Het lied is wat men in de volksmond “een specialleke” noemt, en daar ben je voor of tegen. Wij houden de kerk in het midden. Vooral het nummer live (over)brengen lijkt ons een hele onderneming, maar als het lukt dan is het dubbel de moeite.

De ep eindigt met een knal van formaat met The Last Flight Of The Kosmonaut. Het gevarieerde gitaarwerk geeft het nummer volume en structuur. Strakke riffs, licks en een solo die ons doet denken aan Jonny Greenwood van Radiohead. Eén die geapprecieerd wordt dus. Zulke overstuurde gitaar/synth-chaos hadden we bij sommige andere songs ook wel af en toe willen horen. Volgens ons is dit dan ook wel het beste nummer van de plaat.

Er is duidelijk werk in gestoken in deze ep en dat hoor je ook. Wie MAMVT live aan het werk wil zien kan dat doen op 15 februari in Vloer1 in Leuven.

Stef Van Chaze

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More