Home ReviewsAlbum Reviews MAARTEN VX – Cocoon (Eigen Beheer)

MAARTEN VX – Cocoon (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Vorige maand maakten we kennis met de Gentse producer Maarten Vanooteghem, alias Maarten VX. In de vroege uren van de tweede lockdown maakte hij zijn debuutep Cocoon, een verwijzing naar de cocoon waar hij zich in 2020 volledig in terugtrok. Het resultaat lag tussen future garage en breakbeat, waarin Maarten experimenteert met pitch-shifted vocal samples en fijn gearrangeerde percussie-lagen.

Hij was op zoek naar de verhalende structuur die hij bij Massive Attack, Bicep en Jamie XX vond. Dat verhalende hoorden we ook terug op het titelnummer dat vorige maand als single verscheen. Surge klinkt als een combinatie van Jamie XX en Massive Attack die zijn gaan stappen met DJ Shadow. Het levert een smaakvolle, gevarieerde dancetrack op.

Cycle, Repeat is het derde en laatste nummer van de ep en klinkt toch iets anders dan de vorige twee tracks. Het enige meer uptempo nummer ook waarin de Gentenaar meer speelt met ritmes en geluiden. Veel knip en plakwerk waardoor de samenhang in het nummer af en toe een beetje zoek is.

Al bij al zijn wel heel positief over de debuutep van Maarten VX. Hopelijk kan hij deze zalige schijf snel live voorstellen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More