Home Belgisch Vi.be-tip van de maand: Orkatrofee

Vi.be-tip van de maand: Orkatrofee

by Luminous Dash

Nooit gedacht dat de vierde vi.be tip een Nederlandstalige band zou zijn, maar toen we plots op Orkatrofee stootten, was onze keuze snel gemaakt.

Orkatrofee is het project van Joost Lambert (Hulder), die rond zich gitarist Mauro Bentein (Poolside Echo), bassist Xavier De Clercq (Poolside Echo, Billie Leyers) en drummer Michaël Degreef verzamelde.

Het eerste nummer op hun vi.be profiel is Onzin, dat ook als eerste single werd vooruitgestuurd. Een aanstekelijke gitaarriff, een joekel van een refrein en een goede tekst (“het is de smaak van de bijzaak die de kern verteerbaar maakt”) en voilà, het resultaat is een originele, catchy popsong.

Beter drijft op spacy synths en alweer een leuke gitaarriff, net als Niemand Nodig. De nummers van Orkatrofee zijn onmiddellijk meezingbaar, maar dat betekent niet dat het softe muziek is. Integendeel, Orkatrofee maakt eerlijke muziek en vervalt geen moment in de (tekstuele) clichés waar Nederlandstalige muziek soms last van hebben.

Feest doet wat denken aan Bang van At The Close Of Every Day, de Nederlandse band van Minco Eggersman, en dat is een compliment.

Met Groenten telt de vi.be-pagina van Orkatrofee nog een laatste pareltje, en dan zijn de nummers jammer genoeg op.

Catchy, originele teksten en vooral een leuke sound, dat typeert Orkatrofee, en zo moeten ze vooral verder doen. Radio 1 mag eens wakker schieten als ze dit horen, want Orkatrofee bewijst dat er nog veel meer is dan Bazart, Eefje De Visser en Spinvis.

Orkatrofee staat op 3 juli op de Melle Plage Music Battles (Melle) en maar liefst drie keer op de Gentse Feesten dit jaar: 17 juli op Schoonzicht 2017 in Het Torentje (conservatorium Gent), 22 juli in de halve finale van de Nekka wedstrijd op het Laurenplein en later die avond in NEST.

Tot dan?

QUINTEN JACOBS

Vi.be / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More