Home Belgisch Vi.be-tip van de maand: Lady Blaxx.

Vi.be-tip van de maand: Lady Blaxx.

by SANDRA REGENT

​Op hun Vi.be-pagina vinden we voorlopig slechts een drietal nummers terug maar meer hebben we niet nodig om onvoorwaardelijk fan te worden. Knappe indiepoprock met internationale allure, overgoten met een pikante soulsaus die nog pittiger wordt dankzij de indrukwekkende rauwe powerstem van Raissa Peeters.

(c) : Lady Blaxx

De pure poprock van debuutsingle Wildfire is er knal op dankzij de combinatie van een harmonieuze melodie afgewisseld met een imposante wall of sound en de gepassioneerde, soulvolle stem van de frontvrouw.

Opvolger Smile is een stuk minder poppy. Een funky, bombastische track met die magistrale stem van Lady Blaxx herself op een donkere, dreigende beat, diep grommende baslijn en een industrial vibe die onverbiddelijk 1000 volt door je lijf jaagt. Raissa tilt dit nummer dan ook nog eens naar een hoger niveau met haar sublieme, intense, woeste vertolking.

Faithless wordt ironisch genoeg ingezet met orgelklanken en spoken word waarin Raissa klinkt als een crossover van Neneh Cherry en Skin. Een stem die blijft nagalmen in ons hoofd en een knap opgebouwd, meeslepend nummer waarin de zachte, newwave-achtige synthklanken (we denken spontaan aan Gary Numan) en bliepjes gecounterd worden door afwisselend strak snijdende dan weer overstuurde rockgitaren en explosieve drumpartijen. Dit is een machtig nummer waarin Raissa Peeters en haar band je moeiteloos van je sokken blazen! Lady Blaxx een naam om te onthouden!!

De band heeft een stevige live-reputatie dus haast je als de bliksem naar één van onderstaande optredens:

21/02 –  Kuumba,Elsene
27/02 –  Merlo, Brussel
01/03 – Huiskamerconcert, Melle
21/03 – Moby Dick, Antwerpen
10/04 – Brasserie d’Hoppe, Vloesberg
04/07 – Louvain-la-Plage,Ottignies-Louvain-la-Neuve
29/08 – ‘t pure genot, Oud-Heverlee

https://vi.be/platform/ladyblaxx

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More