Home Belgisch NOBAND

NOBAND

by ZLANDER

Het lijkt goed te zitten met talent in Gent. Naast nieuwe projecten van doorknede muzikanten, zoals Lip Service en Tool-tributeband Ænima (oké, die laatste band komt meer uit het Waasland dan uit Gent, maar wie gaat daar over klagen?), spruiten nieuwe getalenteerde bands als niets uit de grond. Nu is daar de afgelopen maanden ook Noband bijgekomen.

Noband ontstond toen Britse metalgitarist en ‘YouTube musical scientist’ Pete Cottrell in juni van dit jaar op zijn YouTube-kanaal een wedstrijd lanceerde. Wie een gitaar wilde winnen, moest zijn eigen versie van het Cottrell-nummer Dominion uploaden – een nummer dat oorspronkelijk op één gitaar werd gespeeld, zonder zang.
Zanger Diederik Tirez en producer-muzikant Maarten Dheedene besloten de handen in elkaar te slaan en maakten een eigen full-bandversie van het instrumentaal solonummer. Ze kregen hiervoor een eervolle vermelding van Cottrell, die de cover ‘awesome’ noemde en ‘so much better than my one’.

Dat smaakte naar meer, en de jongens van Noband gingen aan de slag met een ander nummer van Pete Cottrell: Trails. Op 28 oktober releaseden ze hun clip TRAILS feat. Steffi.

De band is van plan om met dit YouTube-project verder te gaan door zich te laten inspireren door verscheidene kunstenaars en zo songs en clips te blijven maken. Wij zijn alvast benieuwd naar hun volgende nummer.

Het ziet ernaar uit dat het Belgische muzieklandschap opnieuw een kwaliteitsgroep rijker is. Eentje die voorlopig nog niet live optreedt, maar wie weet komt daar binnenkort wel verandering in?

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More