Home Belgisch MILK TV.

MILK TV.

by Bart Verlent

Het Brusselse powertrio Milk Tv is een project van Phoenican Drive-bassist Matthieu Peyraud. Peyraud leefde een tijdje in Montreal waar hij zijn eigen trio Frances’ Foes had. Met de wens om de band in Brussel verder te zetten kwam hij samen met Phoenician Drive-drummer Martin Rault en gitarist Gaëtan Gauthier op Milk Tv uit.

Zelf bestempelen ze hun sound als  “lactose-noise-grunge” die zijn oorsprong heeft in bands als Wire, Deefhoof, Fugazi en Sonic Youth.

Het trio heeft net hun demo’s op Bandcamp gezet en mocht iedere demo zo overtuigend als deze klinken, dan willen we dat van iedere band horen! We krijgen drie straffe tracks waar de kracht, energie en originaliteit vanaf spat.

In Dürüm werkt Milk Tv met aanstekelijk breaks die een spanningsveld opbouwen zodat je zou willen dat de song eindeloos door blijft gaan. Helaas genoeg is het na twee minuten afgelopen. Maar niet getreurd, One Leg Performer is al even straf en klinkt even avontuurlijk als de tracks van De Staat en is opgebouwd rond een pompende bas en een hippe koebel. Komt daar de groepsnaam vandaan?

Here They Come is andere koek. Een zes minuten durend, traag, meeslepend nummer dat zo donker en spannend klinkt als pakweg de doommetal van Amenra.

We zijn van onze sokken geblazen door Milk Tv. Deze drie tracks zijn gewoon fenomenaal! Hou deze band zeker in de gaten, die gaan nog potten breken!

FACEBOOK

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More