Home Belgisch MEANDER

MEANDER

by Luminous Dash

Het is wat met die meanders. Een paar weken geleden schonk de Antwerpse Willem Ardui ons de goddelijke single Meander en toeval of niet, maar onlangs botsten we op een Gentse/Aalsterse kleinkunstband met de naam (jawel) Meander.

(c) Leon De Backer

Zangeres Justine Baert, keyboardspeelster Lieze Borms, gitarist Laurens Hebberecht en drummer Dries Merckx gaan er prat op dat ze kleinkunst maken die net een tikkeltje anders is. Dat impliceert Nederlandstalige teksten. Niet dat we niet naar anderstalige teksten luisteren, maar muziek in je moedertaal dwingt je bijna automatisch om te luisteren en in het geval van Meander is dat een surplus.

Op hun Vi.be- en Soundcloudpagina vind je een paar demo-opnames en die tonen meteen aan dat kleinkunst niet hoofdzakelijk iets uit de jaren 70 moet zijn.

Bij Zonnebrand horen we meteen de betoverende stem van Justine omringd door vederlichte (weliswaar effectieve) elektronica. Een song met veel potentie. Mocht je tien minuten te veel hebben (soms vergt muziek wat tijd), draai deze song drie keer na elkaar en ontdek hoe verslavend deze track wel is. Of zoals ze zelf zeggen, voor avontuur dat nooit een eind kent.

Mis is een weemoedige song die je pakt. Over het niet zien zitten, de dag waarop je wakker wordt en hoopt dat hij zo vlug mogelijk voorbij zal gaan. Teksten over wat jij en ik meemaken…

Een band die nu