Home Belgisch JENNIFUR.

JENNIFUR.

by Bart Verlent

Hector Devriendt is een Gentse producer die onder de naam Jennifur instrumentale muziek maakt. Op 27 november komen een reeks nummers van hem uit op zijn debuut What Happened Between 2015 and 2018.

De plaat is een ode aan zijn vader die de muziek van zijn zoon omschrijft als een vorm van melancholie. De geluiden in en op de muren van een “feestje” verzamelen en opnieuw beluisteren. Fragmenten en stukjes oprapen en niet willen wegsmijten.

Op aanraden van Devriendts broer besloot hij drie jaar geleden aan deze plaat te beginnen. In de periode tussen 2015 en 2018 kwamen er zo acht nummers tot stand, waarvan elk een momentopname is van de overheersende gevoelens die hem tijdens deze drie jaar bezig hielden. Zo ontwikkelde hij een dagboek dat die specifieke momenten en emoties vastlegde.

Met deze acht nummers neemt Jennifur ons mee op een bijzondere trip door zijn leven. Sommige tracks zijn eerder soundscapes terwijl andere echte liedjes zijn. Het is voor de luisteraar soms moeilijk om een lijn te vinden in deze plaat omdat het foto’s uit Devriendts leven zijn, die hij vertaalt naar muziek. Zo tracht hij de momenten en belevenissen opnieuw te ervaren terwijl hij stiekem weet dat dit onmogelijk is.

Met de muziek van Jennifur hoopt de Gentenaar andere mensen te bereiken, zodat ook zij, net zoals hijzelf, er gevoelens en herinneringen aan kunnen vasthangen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More