Home Belgisch GEORGE DYLAN – Passing Through (Eigen beheer).

GEORGE DYLAN – Passing Through (Eigen beheer).

by SANDRA REGENT

Wat begon als een soloproject voor singersongwriter Dylan De Crop in 2017 werd ondertussen een volwaardige, vijfkoppige band. Naast de frontman op gitaar vinden we Rob Franssen op extra gitaar, Robbe Desmet op bas, Freek Claeys aan de keys/piano en Tim Vermeulen aan de drums. De gezellige popmuziek veranderde naar eigen zeggen in melancholische folkpop met een dynamische twist. Invloeden van Dermot Kennedy en Ben Howard zijn duidelijk hoorbaar.

Debuutsingle Passing Through is een typische, melancholische folksong geworden over het loslaten van liefde wanneer die niet meer wederzijds is. De zachte, breekbare strofes die openbreken in een krachtig, hartverscheurend uithalen in het refrein. Het nummer en de warme stem van Dylan doen denken aan Milo Meskens en in de hoge tonen lichtjes aan Tamino. Zeker niet slecht als eerste single. Wij zijn alvast benieuwd naar meer werk van deze jonge, beloftevolle Brugse band.

Hun passage op Dranouter en  Suikerrock in 2018 werd alvast goed ontvangen. Op 4 mei kan je hierover zelf beslissen, dan kan je de band live aan het werk zien op Brugge Beslist.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More