Home Belgisch FORTran

FORTran

by Luminous Dash

In ons rijtje Belgisch talent waar u eens dient naar te luisteren: FORTran. De band omschrijft zichzelf als postrock en met een bandsnaam die verwijst naar een programmeertaal die vooral gebruikt wordt in de exacte wetenschappen vreesden we voor loodzware muziek. Je weet wel, moeilijkdoenerij om de moeilijke uit te hangen…

Gelukkig niet dus! Om een stap verder te gaan, FORTran maakt volgens ons eigenlijk zelfs geen postrock, maar zoekt wel zijn mosterd bij bands die het in de jaren 90 voor het zeggen hadden.

Op hun Vi.be-pagina kun je vier songs terugvinden en wie ze liever met beelden bekijkt kan op YouTube terecht.

Jaimie  is een heerlijke song die twijfelt tussen de weg van traditionele indiepop en het weerhoekige van Pavement. 90’s we zegden het al, en dat hoor je ook in het meer stevige Know That You Know dat wel iets heeft van Sparklehorse. Of als je een meer recente referentie wil: Barely Autumn.

Er moet hier en daar wat geveild worden, maar de songs zijn er, zeker in het poppy-achtige You’ve Got Something waarin de drie gitaren de song afmaken. Als laatste horen we She Likes Horses. Grappige titel en een meer dan fijne songs.

Neen, deze FORTran met Brugse en Gentse roots herkauwt wel, maar met behoud van de smaak.

Facebook

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More