Home Belgisch CRYSTAL CABINET

CRYSTAL CABINET

by Erik DHEER

Vroeger: een Victoriaans gedicht van de hand van William Blake. Nu: Hasselts allernieuwste indieband.

Crystal Cabinet grijpt terug naar een tijd waarin de dieren nog konden spreken en alles onbetwist beter was dan vandaag: de jaren 80 en 90 uiteraard. De 3 Hasselaren gooien hun vislijn in dezelfde vijver waar ooit Nick CaveThe Sisters Of Mercy en The Doors uit hebben gevist en weten wel aardig wat kanjers boven te halen.

Hun debuutalbum telt vier tracks en is te vinden op hun site. Met Into Black trappen ze meteen de bal in het doel. Het is gothic, het is folky, het is punky en bovenal: het is een enorme belofte voor wat we op de rest van de cd gaan mogen horen.

De rest van het album mist de toch wel aanstekelijke folk sounds en geeft het geheel een echte Sisters-feel. Nu nog een vettige coup, zwarte zonnebril en blinkend leren jasje en het plaatje is af.

Wie mee de tocht naar de gouden jaren van trashy muziek, snerpende gitaren en ondergrondse braspartijen wilt meemaken zal wel naar het verre Limburg moeten afreizen. Tot nu toe speelt de groep enkel in het Hasseltse en de bijbehorende randgemeenten, maar ik verzeker u nu al dat het de benzinekosten meer dan waard gaan zijn.

WARD D’HEER

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More