Home Belgisch BUCHT

BUCHT

by Didier Becu

De muziekwereld is een beetje zoals het verkeer. Wie niet opvalt, wordt niet gezien en om het nog wat dramatischer te maken, klaar om opgescheept te worden door grote boze wolven.
Qua naam maken deze West-Vlamingen in ieder geval een entrée om u tegen te zeggen: Bucht.

Vier West-Vlamingen uit het exotische Roeselaere die iets doen wat onder te verdelen valt onder de categorie folkrock. Laat die ellendige zucht maar voor wat het is, want wat Ayrton Goemaere, Nicholas Vermeerch, Siel Gobyn en Nils Vancompernolle doen heb je eigenlijk nog nooit gehoord.

Er wordt in de songs gevloekt dat het geen naam heeft en de vier nemen geen blad voor de mond. Zo mogen de BMW-rijders het ontgelden in Moandaguchtend of gaan we op medisch onderzoek in Snelle Mokke inclusief gehijg.

Hoe het zit voor niet-West-Vlamingen? We zullen maar geen grapjes maken over ondertitels, maar alles is perfect te verstaan. Levensliedjes, de pijn van de realiteit of hoe de volgende dag aanvoelt als je in je eigen brievenbus urineert. Te horen in Ken Weere Te Veel Gezopen.

Grappig, tegen de schenen schoppen en zelfs een keer goed terug schoppen, maar Bucht is meer dan een gimmick. Het donkere Jarko Master bewijst dat de gasten effectief songs kunnen schrijven. Niet onbelangrijk als je een band hebt.

Bucht heeft een cd opgenomen met voor niet-West Vlaamse inboorlingen de onbegrijpelijke titel Wisterkapjile. De releaseparty gaat door op 3 februari in Beitem in zaal De Schakel. Waarschijnlijk met veel snelle mokkes.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More