Home Belgisch APPARENTLY NOT

APPARENTLY NOT

by Luminous Dash

Grasduinen in de Belgische underground. We doen niets liever. Een band die onlangs onze aandacht trok was een trio uit Puurs met de ietwat vreemde naam: Apparently Not.

Een grappige groepsnaam, maar eentje die wel zegt waar hij voor staat, want het lijkt wel alsof Sven, Elisa Harper en Kathleen je bij iedere song op een ander spoor willen zetten. Variatie heet dat.

De drie zijn volop bezig met de laatste inspanningen voor Killerlove, het binnenkort te verschijnen debuutalbum. Wij mochten al naar een paar songs luisteren, en dat kan jij ook als je naar hun Vi.be-pagina gaat. Het valt meteen dat het om een band gaat die niet in één vakje te stoppen is.

Als we ze dan toch in een categorie zouden moeten steken, dan is het wel die van de elektronica, maar dan wel in de breedste zin van het woord. Soms grijpt het via de electroclashgeluiden terug naar de jaren 80, maar je hoort er even goed de anarchie van pakweg Crystal Castles in.

Een band die dus vele richtingen uitgaat, wat moet je anders verwachten van een groep die zowel Nine Inch Nails als Massive Attack als zijn invloeden ziet? Wij zijn in ieder geval weg van deze muzikale veelvraten…

Vi.be

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More