Home Belgisch ANDREW JAMES VAN OSTADE.

ANDREW JAMES VAN OSTADE.

by Bart Verlent

Andrew James Van Ostade kennen we vooral van zijn drumverleden bij School Is Cool. Na de scheiding van deze Antwerpse band kreeg hij de kans om in het stuk Mount Olympus van Jan Fabre te spelen. Daar bloeide Van Ostade open. Ook in Belgian Rules/Belgium Rules van Fabre kreeg hij een rol, waar de muzikant/acteur erg fier op is omdat het van hem terug een muzikant maakte die zich wil tonen.

Volgend jaar wil hij eindelijk terug de muziekwereld instappen. Hij heeft plannen om met Dag Taeldeman die we kennen van A Brand (werkt ook vaak samen met Jan Fabre), een optreden te brengen bestaande uit één nummer van 60 minuten.

Naast muziek voor de voorstellingen heeft Van Ostade net de ep The Minus Worldsopgenomen waarin hij zich een weg baant in instrumentale elektronische muziek en beats. Alle tracks klinken vrij nerveus en vol boeiende ritmes, wat had je anders verwacht van een drummer. Hij neemt ons op een avontuurlijke trip en wijkt constant af van de platgetreden paden.

In de loop van volgend jaar wil hij terug gaan optreden met deze muziek. Wij kijken er al naar uit want het wordt zeker en vast boeiend.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More