Home Belgisch A SLICE OF LIFE

A SLICE OF LIFE

by Luminous Dash

België heeft altijd wel een patent gehad op donkere geluiden. De beste postpunkbands uit de jaren 80 kwamen vaak uit dit kleine landje, hoezeer ze ook soms werden genegeerd.
Alles keert terug, ook de donkere tijden, en dus ook de soundtrack ervan. Het meest gekende voorbeeld is uiteraard Whispering Sons met haar gitzwarte klanken, en hoewel ze nog in een beginfase zitten kun je daar wat ons betreft ook A Slice Of Life met een gerust hart aan toevoegen.

Het was oorspronkelijk een idee van Guy Wilssens en Dirk Vreys, maar ondertussen al uitgegroeid tot een zeskoppige band met zeer veel potentie. Twee bekende namen uit de Belgische undergroundscène overigens. Guy is al jaren de gitarist van het Brusselse Perverted By Language (één van de meest onderschatte postpunkbands uit dit landje) en Dirk Vreys kent iedere waveliefhebber als de frontman van The Obscure, vaak getipt als één van de beste Cure-tributebands ter wereld.

Doordat de stem van Dirk Vreys op die Robert Smith lijkt (hoe kan het ook anders?), klinkt A Slice Of Life een beetje als The Cure. Vooral op The Marionette is dat het geval, één van de vijf songs die op hun gloednieuwe demo staan. De ijskoude drums van François-Xavier Reiminger geven er zelfs een Pornography-tintje aan.

Neen, echt vrolijk word je niet van deze jongens. Met zelfs zeer aangrijpende teksten, Panic Attack die deze demo opent is een zeer persoonlijke song die Dirk schreef.

Je hoort heel wat invloeden op deze demo. Allemaal jaren 80 dat wel, zoals het hyperenergieke Restless Gods dat ergens zweeft tussen de vleermuisgeluiden van Bauhaus en de chaotische wanhoop van The Sound.

En toch, hoewel je er altijd wel één of andere band op kan plakken, Feel Like Crazyheeft een typisch Clan Of Xymox-gitaartje, blijft A Slice Of Life een zeer originele band en iedereen die zich met cold wave en aanverwanten bezig houdt, weet hoe moeilijk dat is.

Een bandje die het wel eens zou kunnen maken. Onlangs door de collega’s van DaMusic als Vi.be-tip gekroond en deze zomer te zien op W-Fest.

Wie niet zo lang kan wachten kan op 29 december in de Kinky Star in Gent terecht. Een feestje met de Gentse (ook fantastische) Strangeways en als voorprogramma, en als afsluiter mensen van Luminous Dash achter de draaitafel.

DIDIER BECU

Facebook

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More