Home ReviewsAlbum Reviews LUCY AND THE BIRDS – Stories In Between (Eigen Beheer)

LUCY AND THE BIRDS – Stories In Between (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Na een zeer goed ontvangen ep is Elke Bruyneel er met haar Lucy And The Birds-debuut. En neen, spaar je meteen maar de surfstappen naar Wikipedia, het gaat wel degelijk om het nieuwe project van de gewezen frontvrouw van DeLaVega.

© Lucy And The Birds

Iemand die muzikale kwaliteit hoog in haar vaandel draagt, dus, en dat is een factor die je alweer op deze jazzpopplaat hoort. Kosten noch moeite werden gespaard. Steven Cassiers van Dez Mona en Dans Dans, Milo Meskens, Maarten Flamand van The Antler King of de klassieke pianist Bart Van Caenegem: het zijn maar een paar voorbeelden van rasartiesten die Elke bijstonden tijdens de opnames van Stories In Between.

Menig lezer zal wel de naam Lady Linn fluisteren bij een eerste beluistering, en hoewel de gelijkenissen bestaan, tapt Elke toch uit een ander (zeg maar) jazzy vaatje. Braaf, ongevaarlijk, maar wel degelijk!

Be Mine is de zwoele opener, woorden die Elke bijna honderd keer in drie minuten zingt, een sensueel jazzy liefdesliefdje dat is opgebouwd rond eenvoudige woorden, maar het pakt een mens. Een mooi bewijs dat pop niet noodzakelijk een negatieve bijklank hoeft te hebben, waarom zou het trouwens?

Er staan nog zo’n songs op dit debuut (Your Mistake heeft geen enkele reden om niet op de radio grijsgedraaid te worden), maar de hoofdmoot bestaat toch uit easy listening. Licht verteerbare jazzpop vertolkt met vakmanschap zoals Careless Love of Time To Make A Change.

Closer is een duet met Milo Meskens, en het lijkt wel alsof Michael Bubblé en Diana Krall door je speakers knallen. Elke neemt geen risico’s op door stijlen overhoop te gooien, maar ze doet het wel door diverse muzikale kanten op te zoeken. De homogeniteit wordt verbroken, niemand die haar kan beschuldigen dat ze niet durft. Zelfs soul kan, en nu Aretha Franklin haar pensioen heeft aangekondigd, moet de wereld op zoek naar een nieuwe queen. In A Heartbeat benadert dat hoge niveau natuurlijk niet, maar het heeft wel dezelfde voldoening.

Als bovenstaande stijlen je doen watertanden, neem dan gerust het plaatje uit de winkelrekken voor een luisterbeurt!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More