Home Belgisch LOW HILL – Drowning (V2 Records Benelux).

LOW HILL – Drowning (V2 Records Benelux).

by Nel Mertens

Oorspronkelijk was Low Hill een vijfkoppige band, maar ondertussen is het een solo-project van singer-songwriter Laurens Vanhulle. Hij laat weten dat hij in warme, maar diepe wateren woont. Waar schemering en zonsopgang, geloof en wanhoop één zijn. Met zijn nummers probeert hij die fractie van de magie weer te geven, net voor het ontwaken uit een droom.

Vanhulle is een multi-instrumentalist die componeerde voor theater- en dansproducties in Antwerpen en was een hele tijd artist in residence in het Entrepot in Brugge. Hij schrijft melancholische songs die balanceren tussen het klassieke songswriters-werk en experimentele elektronica en geraakt geïnspireerd door artiesten als D’Angelo, Prince en James Blake.

Met zijn eerste single Drowning brengt Low Hills een intens nummer vol donkere soul, een synthetische sound, maar ook R&B- en popelementen. Het nummer gaat over de ongrijpbare kracht die je kunt ervaren als dingen ondraaglijk lijken en het besef dat iedereen voortdurend verdrinkt, zelfs al is het maar een klein beetje. Een bedreigende gedachte in een warm emotionele sound gegoten!

Wil je Low Hill live aan het werk horen? Dat kan op 9 mei in Bar Mirwaar en op 12 juni in de Kinky Star in Gent.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More