Home ReviewsAlbum Reviews LONDON BULLET – Secrets Of The Sewer (Eigen Beheer).

LONDON BULLET – Secrets Of The Sewer (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Het zal wel iets met de tijd te maken hebben waarin we leven, maar punk is echt weer aan zijn opmars bezig. In Engeland heb je bands als Idles of Shame die van de kraakpanden naar de grote podia zijn verhuisd, en ook in eigen land hebben we onze punktrots.

London Bullet uit Deinze is misschien niet zo’n klinkende naam als pakweg Cocaine Piss, maar met Secrets Of The Sewer mogen ze gerust meespelen op het allerhoogste niveau. En als je onze mening niet pikt, dan geloof je maar de woorden van Ugly Papas en Id!ots-frontman Luc Dufourmont die London Bullet bestempelde als punk zoals hij moet klinken.

Let op, het gaat het om punk! Geen omhoog gevallen Britse ego’s die in villa’s wonen, mayonnaise aanprijzen of preken dat Trump het beste is wat Amerika ooit is overkomen. Neen, London Bullet is zoals de naam het aangeeft: rauw. Een kopstoot waar je de dag nadien nog heel wat builen van overhoudt.

Hun debuut Five More Minutes werd gewoon in de garage opgenomen, maar voor hun tweede Secrets Of The Sewer gingen ze naar een studio bij de noorderburen, en nog wel met producer Patrick Delabie.

Secrets Of The Sewer klinkt misschien volwassener, ofschoon we niet precies weten wat we ermee willen zeggen, maar het ongetemde karakter van de band is gebleven. Ruig en vrank, maar ook vaak meezingbaar.

Soms klinkt London Bullet als onze eigen Kids in hun debuutjaren (als dat geen compliment is) en dan is het weer punk met een glamrocksfeertje zoals de onweerstaanbare opener The Only One waarin je evenveel T. Rex als Dead Kennedys ontdekt. Maar in feite doen ze iedere keer weer iets anders, zo is de bas op Trashed My Head tegelijkertijd funky en dreigend.

Punk, maar anders dan punk, en dat maakt van London Bullet een verdraaid uniek bandje!

Facebook

Bandcamp

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More