Home ReviewsAlbum Reviews LIZZ – Up Close (Lizzrecords)

LIZZ – Up Close (Lizzrecords)

by Bootsie Butsenzeller

Liselore Brosens kwam twee jaar geleden aanzetten met de debuutsingle Outside, waarmee ze zichzelf meteen op onze persoonlijke radar plaatste. Kort daarna werd het eerste album uitgebracht. Nu is ze er weer met een gloednieuwe 4 tracks tellende ep.

Lizz © Clara Sels

Nog steeds gewapend met slechts haar stembanden en gitaar, dit keer in goede productionele banen geleid door Dirk Miers. Die weet haar eenvoud mooi te capteren en zorgt hier en daar voor subtiele inkleuring. Zo krijgt het ingetogen Stars Explode gezelschap van gedubbelde stemmen en zachte gloeiende synthstrijkers. Single Unknown een intro van donkere donderslagen, die een beklijvend verhaal van een overdosis inluiden. Het blijft verder puur en akoestisch net zoals City Clouds.

Black Veins tenslotte een licht rock karakter door een ingedubte elektrische gitaar in de intro en als apotheose. Lizz is als songschrijver behoorlijk gegroeid en klinkt bijzonder matuur op deze ep . Ze is ook nog in de weer met de band Counterflow, we zijn bijzonder benieuwd hoe ze tot haar recht zal komen in een rockbezetting.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More