Home ReviewsAlbum Reviews LIP SERVICE – People’s People (Eigen beheer).

LIP SERVICE – People’s People (Eigen beheer).

by Nel Mertens

De jonge Gentse band Lip Service heeft er een productieve rit opzitten! Als één van de halve-finalisten van Humo’s Rock Rally 2018, leverden ze hun eerste straffe single Pretty Sureenkele weken geleden af. Met afgebakende klanken, ritmisch bijna hoekig klinkend in de strofes met hier en daar een fijne eigenaardigheid tussen, nam het refrein je dan weer mee in een meeslepende zoetigheid.

En nu is er dus ook meteen hun debuut-ep: People’s People, waarvan het eerste nummer – de titeltrack People’s People – meteen een grillig nummer met contrasten is: sterke, doortastende basritmes, ironisch uitdagende vocals, speelse ritme-elementen. Strak uitgebalanceerd klinkt het, tot de noisy gitaren af en toe oprukken.

As If I Haven’t Heard That Song heeft aanvankelijk een heerlijk herkenbare alternatieve ninetiessound, waarmee Lip Service aan het dollen ging: uitgerokken, met trage gitaarsneren opgeruwd en theatrale backings die de vocals nauw flankeren. Zo knap!

De tekst klinkt dreigend in Lift Up Your Skirt: “I can lift up your skirt, I can tear down your heart.” Een pakkende melodie die je meteen wilt meezingen, maar zoals de tekst aangeeft, eindigt het nummer dan ook in een prachtige, hartverscheurende chaos.

Scheurend klinken de gitaren dan weer in Out Of Place. Straf hoe de zang de hoogte in gaat en alweer voorzien wordt van kristallen backings die allesbehalve breekbaar klinken. Hard Shoulder biedt een weid spectrum aan klanken doorheen het hele nummer met een heel knappe samenzang.

Samen met de lente worden deze zes tracks die energiek poppy klinken onze lucht in gegooid! Wat opvalt is dat binnen ieder nummer zelf heel wat variatie zit, maar elk nummer toch doordrongen is van de eigenheid van Lip Service. Wie houdt van Talking Heads, Deerhoof, Pixies, XTC… houdt ongetwijfeld van deze eigenzinnige Lip Service!

Wil je de releaseshow van de ep van Lip Service meemaken ? Dat kan op 25/3 in Club Telex in Gent. Op hun Facebook pagina kan je laten weten wat jouw favoriete nummer is en maak je kans op een gratis ticket voor deze releaseparty! Niet gelukt? Dan kan je ook tickets in voorverkoop bestellen aan €6 via deze link.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More