Home ReviewsAlbum Reviews LARS TANESY – From Shortmountain To Sharphill (Eigen Beheer)

LARS TANESY – From Shortmountain To Sharphill (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Soms krijgen we muziek toegestuurd zonder bijkomende info. Dat was bijvoorbeeld het geval met deze cd van het duo Lars Tanésy. Achter die naam zitten zangeres Karen Boelaerts (die nummers inzong voor Milc Inc. en 2Fabiola maar niet op het podium te zien was) keyboardspeler Pieter Van Malderen (die in het verleden meespeelde bij Mama’s Jasje, Hormonia en Wim Leys).

(c) Lars Tanésy

Karen Boelaerts was ook de frontvrouw van The Incedible Time Machine waar Rudolf Hecke deel van uitmaakte. Diezelfde Hecke nam de productie van deze plaat voor zijn rekening.

Er bestaat trouwens ook een auteur met de naam Lars Tanésy. Zijn boek Dit Is De Goede Oude Tijd verscheen met dezelfde hoes als deze cd… En die zou ook verantwoordelijk zijn voor de teksten en muziek van deze band, maar speelt zelf niet mee.

Op de langspeler staan 15 nummers die alle kanten uitgaan. We krijgen over-the-top bombastische songs, sombere, ingetogen liedjes, bluesy nummers maar ook experimentele tracks met een middeleeuws tintje. Op elke song etaleert Boelaerts haar indrukwekkend stemgeluid. Het lijkt dan ook meer alsof dit album gemaakt werd om te laten zien wat deze zangeres allemaal kan. Behalve dat, kunnen we er namelijk totaal geen lijn in trekken.

Het lijkt wel of de nummers op dit album gelinkt zijn aan een cabaretvoorstelling. Ook de nietszeggende teksten en de over-the-top productie wijzen alvast in die richting. Maar of dat ook echt zo is…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More