Home ReviewsAlbum Reviews KLUDDE – In De Kwelm (Consouling Sounds).

KLUDDE – In De Kwelm (Consouling Sounds).

by Patsker Omaer Beguin

Kludde is een lokale Vlaamse naam voor moerasduivel en verrees opnieuw uit de dampen van het drasland. Deze Belgische black metal band uit Aalst lanceerde na 10 jaar nog eens een stukje verschroeiende black metal op deze onstabiele planeet. De enige waarschijnlijke stollingsfactor op deze wereld is black metal en Kludde bewijst met dit album dat het genre nog helemaal niet dood is.

In De Kwelm begint met kwaadaardige gitaarriffs en opent de poorten van een eindeloze kwellende waanzin. De band heeft lessen getrokken uit het verleden en zichzelf opnieuw uitgevonden met dit geweldige album. Het oprichtende lid en leadzanger Uglúk stopte in 2015. Gitarist Snoodaert (ook stichtend lid) verzamelde nieuwe kwelduivels rond zich heen om zo de giftige moerasdampen van Kludde terug te kunnen verspreiden.

Kludde speelt de nummers als vlijmscherp geslepen samurai-bladen die elke hersencel in je hoofd in stukken snijden. De songs worden met een razende snelheid gespeeld. De diepe en grimmige vocalen van Cerulian (ook gitaar), klinkend als een grommende beer die gevangen zit in een middeleeuwse folterkamer. De toetsen worden zelden gebruikt, maar wanneer de atmosferische tonen zoemen stijgt de atmosfeer op een zeer griezelige manier.

Kludde gebruikt elke mogelijke invloed om hun gruwelijke benadering van hun kwaad klinkende waanzin opnieuw te creëren. We konden invloeden horen van Satyricon, Dark Funeral-achtige riffs en punk-achtige gitaren zoals GBH. De productie van In De Kwelm is vettig en loodzwaar, waardoor de luisteraars naar een black metal walhalla geleid worden. We zijn ervan overtuigd dat dit album zelfs de heavy metal fans aan de Kludde kant kunnen krijgen. De gitaren hebben een black ’n roll sfeer met veel meeslepende riffs en … gitaarsolo’s. Op Schramoeille en Poesjkapelle luiden de gitaarsolo’s heel erg rock ’n roll met veel verrassende effecten. Het laatste nummer (De Laatste Reis) klinkt erg Black Sabbath, langzaam, mysterieus en sludgy.

Kludde slaagde erin met In De Kwelm ons te begeleiden in een wereld van snel en martelend gitaargeweld; grommende, guitige vocalen en pure kwaadaardigheid, die met veel metal subgenres verweven is in een prachtige verdorven black metal-sound. In De Kwelm is een welkome nachtmerrie gevuld met vuile, boze en pulserende demonische vibraties. Kludde sloeg ons met dit album vol hoogtepunten compleet tot moes.

https://kludde.bandcamp.com/album/in-de-kwelm

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More