Home ReviewsAlbum Reviews KARO – Mildiou (Eigen Beheer)

KARO – Mildiou (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Karolien Voets. Een naam die Vlaamser klinkt dan Vlaams, maar wel een Gentse chanteuse. Weliswaar één die heel haar carrière zo goed als volledig in het teken van het Franse chanson heeft gesteld. Actief bij Café Chantant, een initiatief waarbij men mensen van alle leeftijden via zangboekjes en instrumenten op een interactieve manier kennis wil laten maken met de wereld van het Franse lied. Op eigen benen stapt ze muzikaal door de wereld als Karo, geholpen door Dorien Staljanssens van Cozin en bassist Koen Dewaele.

(c) MOOMER

De muziek van Karo zit dan ook volledig veilig gestrengeld in het wereldje van Charles Trenet, George Brassens en andere Franse grootheden. Speels, maar nooit vergeten dat het woord chanson in de eerste plaats een “liedje” betekent. Gemaakt om mee te zingen, om bij weg op te dromen of waar muziekjes ook maar voor kunnen dienen.

Een vriend van haar, omschrijft Karo als een éénpersoons Grieks drama, maar dan in het Frans en met muziek. Snappen we wel, want hoewel dartel van aanpak is het duidelijk dat Karolien haar ziel blootlegt in deze muzikale roerselen. De getekende wijngaard die de hoes siert onderstreept nog maar eens de devotie voor het Franse leven en dat merk je ook aan de zes chansons die op deze mini-cd staan, aangevuld met het guitige Champs De Carottes dat live is opgenomen tijdens de Gentse Feesten.

Klassiek qua structuur, zonder dat ze oubollig klinken en één voor één oorwurmen, hoewel het eerder experimentele Ramification ,dat is opgenomen in de Rua Room, aanvoelt als een traditionele madrigaal. Liedjes die voortgestuwd worden door piano en gitaar, en die zonder dat het al te zwaarmoedig wordt, toch een flinke dosis weemoed met zich meesjouwen.

Komende concertdata :

13/02 – VONKfestival solo (Gent)
26/02 – De Barrière duo (Bissegem)
19/03 – Cocteau Alliance française trio (Gent)
03/04 – huiskamerconcert (Eeklo)
13/06 – Cultuur Wachtebeke solo
12/09 – Buurthuis ’t Nest solo (Rumbeke)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More