Home ReviewsAlbum Reviews KAREN WILLEMS AND GUESTS – Schreve 04 (Taping Policies)

KAREN WILLEMS AND GUESTS – Schreve 04 (Taping Policies)

by Patsker Omaer Beguin

Sinds het begin van dit jaar zoekt Karen Willems naar meer verdieping bij het bespelen van haar instrumenten. Schreve is het vierde deel van de cassettereeks Terre Sol. Willems’ innerlijke verkenningen uiten zich vooral in avontuurlijke en experimentele combinaties van klanken die ons in het dagelijkse leven omringen. Voor deze tape werkt ze opnieuw samen met het Taping Policies label.

Na drie boeiende klankstudies, waarop geen limieten stonden, krijgen we Schreve tussen de oren geduwd. Wie denkt dat Willems terug uit hetzelfde vaatje gaat tappen is eraan voor de moeite. Op deze laatste van de Terre Sol saga delen gelijkgestemde (lees experimentele) artiesten hun creativiteit met de Bentilse. Willems is nog steeds op zoek naar het intieme gevoel dat ontstaat tijdens het improviseren en verenigt zich gretig met haar kompanen.

We krijgen op Schreve terug een brij van experimentele klanken en percussie die door de inbreng van de meewerkende artiesten voor een uitgebalanceerde vernieuwende wind zorgen. De acht tracks gaan alle richtingen uit en bevatten heel wat emotionele uitspattingen en arrangementen. Het accent op Schreve ligt vooral op de experimentele benadering van psychedelische wereldmuziek en folk. Barkın Engin, die al een belangrijke rol speelde op Grondwerken Willems 01, en de Argentijnen Pablo & Nico Picco springen met hun bijdrage in het oog. Willems laat haar heldere stem ook gelden tussen de sfeervolle percussie en elektronische effecten.

Verder in het rijtje van de meewerkende artiesten vinden we Stijn Dickel (Inwolves), Glen Steenkiste (Hellvete), Margaret Hermant (Echo Collective), Bram Bosteels (Kaboom Karavan) en de Nederlandse geluidskunstenaar Rutger Zuydervelt. Willems laat nog eens op twee tracks haar percussie en drumtalenten (solo) in de zuiverste vorm horen. Schreve is een bundel geluidsgedichten geladen met dromen en ontmoetingen waarbij diversiteit de hoofdrolspeler is. Karen Willems zet met Schreve de puntjes op de i en sluit hierbij haar Terre Sol reeks grandioos af.

https://karenwillems.bandcamp.com/album/schreve-04

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More