Home ReviewsAlbum Reviews JULIEN TASSIN – Pictures From Home

JULIEN TASSIN – Pictures From Home

by Nicolas Van Belle

Op 28 augustus brengt Julien Tassin zijn tweede soloplaat Pictures from Home uit. Het album bevat nummers die hij schreef tijdens de lockdown periode.

Pictures From Home kan het best worden omschreven als fragmentarisch en beeldend. Elk nummer lijkt een achterliggend gedachte/herinnering te bevatten wat zorgt voor een fijne afwisseling. Zo hoor je voornamelijk prachtige gitaartokkels in Suave Alegria, Winter Sleeps. Waarbij het laatste een nogal speels, vluchtig beeld oproept van hoe de natuur rondom ons zich organiseert na een winterslaap. Ook in Plume, Petit Rêve en Vertige weet Julien een opvallend beeld voor de geest te toveren door schakering van kleurrijke harmonieën met een lichte melodie. Andere nummers hebben dan weer een scherpere, ruige klank zoals Ancestor, Father’s Spleen en Observance.

Het is moeilijk eenduidig te zijn over Pictures From Home en dat maakt de plaat toch iets mysterieuzer dan zijn vorige werk. We weten bijvoorbeeld dat Julien inspiratie haalt uit de mensen rondom hem en graag hun complexiteit doorgrondt. Maar ook muziek, beelden en films spelen een rol bij het schrijven van zijn muziek.

We krijgen af en toe de indruk dat we naar een ingebeelde soundtrack aan het luisteren zijn over een persoon waarmee Julien ooit in aanraking is gekomen of een moment dat hij heeft meegemaakt. De nummers zijn soms complex maar ook gevarieerd, kleurrijk en afwisselend. Dat zorgt ervoor dat het album ondanks haar soms zware karakter, toch heel evenwichtig klinkt en de luisteraar toelaat om af en toe tot rust te komen. Bovenal klinkt deze plaat als een heel persoonlijke uitvoering van de Juliens persoonlijke leefwereld.

Het album vraagt wat tijd maar het is het meer dan waard om rond te dolen in de wereld van Julien. Bekoren doet het zeker.

Bij elk nummer hoort een videoclip die gemaakt werd door verscheidene kunstenaars. Elke week bracht Julien een nummer uit op YouTube. Bezoel dus zeker eens zijn YouTube kanaal voor meer muziek en visuele interpretaties.

Het album zal verdeeld worden via 30 unieke prints waarop je een download code naar het album zal kunnen terug vinden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More