Home ReviewsAlbum Reviews JONAS WINTERLAND – Berichten Uit De Schemerzone (Evil Penguin Records).

JONAS WINTERLAND – Berichten Uit De Schemerzone (Evil Penguin Records).

by Björn Comhaire

Jonas Winterland is een frisgewassen, ietwat introverte jongeman die op zes jaar tijd drie albums uitbracht. Een beetje veel van het goede vond hij zelf en daarom besloot hij om er een jaartje tussenuit te gaan. Geen optredens, geen interviews en zeker geen plaat opnemen. Tja, het is anders uitgedraaid want op 31 januari verscheen niet alleen zijn nieuwe album Berichten Uit De Schermzone, hij deed er nog een boek bovenop.

© Charlie De Keersmaecker

Winterland maakte dat vierde album trouwens niet in zijn eentje. Hij kreeg in de studio ondersteuning van gitarist Tom Lodewyckx (K’s Choice), drummer Laurens Billiet (Douglas Firs), pianist Alano Gruarin (Kommil Foo) en Patricia Vanneste, violiste, stichtend lid van Balthazar en onder andere nog actief bij Hydrogen Sea en Driftwood. Ook de warme stem van Chantal Acda kan je horen op het album in Plaats Onder De Zon.

Net als op zijn vorige albums brengt Jonas Winterland op Berichten Uit De Schermenzone een aantal heel persoonlijke, ontroerende liedjes. Het is van een verbluffende schoonheid hoe hij ons, met een kleine krak in de stem en met ogenschijnlijk eenvoudige woorden, mee de lucht in neemt als een Adelaar. Of wat te denken van het emotionele Vaders En Zonen. Zucht. Lang geleden dat muziek ons nog zo wist te ontroeren.

Gelukkig is er ook plaats voor wat humor (Treuzelaar) en brengt hij naast de wat tragere, singer-songwriter-achtige nummers ook meer opgewekte, poppy liedjes zoals de okselfrisse single Laura.

Berichten Uit De Schermzone is een heerlijk album geworden. De zachte, wat fluisterende stem van Jonas Winterland baant zich moeiteloos een weg van je oren naar je hart. Je gelooft hem zelfs wanneer hij zegt: Alles Komt Goed.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More