Home ReviewsAlbum Reviews JOHAN TROCH – Can’t Stop Analyzing (Eigen Beheer)

JOHAN TROCH – Can’t Stop Analyzing (Eigen Beheer)

by Didier Becu

De kans dat je Johan Troch op een podium treft is eerder klein. De gewezen zanger/gitarist van de new wave-band Last Journey maakt al geruime tijd ambient-albums die als een catharsis werken. Met jezelf in het reine komen, je ziel rust gunnen zoals dat heet. Allemaal verschenen op zijn eigen Adagio-label. Een echte doe-het-zelver.

Zijn nieuwste single Can’t Stop Analyzing zorgt evenwel voor een stijlbreuk. Niet dat hier plots de gitaren worden bovengehaald, maar het is een song waarop wordt gezongen en daarmee vertoeven we plotseling in het mijmerende troubadoursland.

De titel verklapt het hele verhaal en door Johans typische stem denken we aan americana als die van Will Oldham of de levensliederen van Edwyn Collins.

Vernieuwend is het allemaal niet, en dat is waarschijnlijk het laatste wat Johan van zichzelf denkt, maar wel vertederend mooi en als spiegel op je eigen geest werkt de song meer dan prima.

Benieuwd of daar een album van komt!

Facebook

Bandamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More