Home ReviewsAlbum Reviews JOHAN HOOGEWIJS – Colouring the Keys (Antartica Records/Evil Pinguin)

JOHAN HOOGEWIJS – Colouring the Keys (Antartica Records/Evil Pinguin)

by Patsker Omaer Beguin

Colouring the Keys is het eerste piano solo album van Johan Hoogewijs. Deze Belgische componist is bekend voor zijn muzikale bijdragen aan verschillende populaire Belgische en Nederlandse tv-series (Heterdaad, Russen, Witse). Hij componeerde ook de soundtracks voor de Nederlandse films Zinloos en Winky’s Horse (met onder andere Jan Decleir).

Op Colouring the Keys weekt Hoogewijs zich los van zijn vroegere werk voor film en televisie. De pianist laat een scala aan warme pianomelodieën horen die beïnvloed zijn door jazz, neoklassieke muziek en westerse kerkelijke en wereldlijke muziektradities. Hoogewijs creëerde zonder dwang en in alle vrijheid zijn composities. De muziek bevat droomachtige en romantische sferen waarbij men toch bij momenten aan een soundtrack van een Amerikaanse familiefilm gaat denken.

Het album heeft een meditatief randje en is een gemakkelijk te verteren brokje met zondagochtend deuntjes. Origineel en experimenteel gaan we deze vredige, op het randje van melige cd hier zeker niet noemen. Colouring the Keys is helemaal geen slecht easy listening album maar mist toch wat veerkracht om tussen de eindeloze releases echt te gaan opvallen.

SPOTIFY

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More