Home ReviewsAlbum Reviews JENS PAULY – 1989 (eRecords/ Whitelabrecs)

JENS PAULY – 1989 (eRecords/ Whitelabrecs)

by Patsker Omaer Beguin

Jens Pauly leerden we kennen via het samenwerkingsproject (When The Night Ends, 2021) met onze landgenoot Stijn Hüwels. De uit Keulen afkomstige muzikant en geluidsontwerper brengt sedert 2017 gestaag zijn sonische roerselen uit.

1989 is een digitale uitgave waarvan de basis van de vier tracks een live opgenomen improvisatie op tape is. Pauly manipuleert de opnames met samples en effecten tot mooie ambientribbelingen. De droomachtige klankweerspiegelingen brengen een nostalgische sfeertje teweeg en zorgen voor een dagdroom stimulans tijdens het beluisteren van de composities. Tijdens het absorberen van 1989 is de kans op het ontdekken van toekomstige herinneringen ook mogelijk.

Deze uitgave mocht naar ons gevoel wel wat langer uitgesponnen zijn. Met een afspeeltijd van net geen vijfentwintig minuten is 1989 aan de korte kant om tot een echt geslaagde ontsnappingscapsule uit de ‘ratrace’ te worden aanzien. Maar toch, stop de tijd en laat je meedrijven met de mooie klanken van Pauly. Voer voor fans van minimalistische ambient.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More