Home ReviewsAlbum Reviews JEAN JEAN- Froidepierre (Black Basset Records).

JEAN JEAN- Froidepierre (Black Basset Records).

by Didier Becu

Jean Jean, het kon eigenlijk even goed Le Grand Jojo geweest zijn. We bedoelen maar, het is een naam die je nauwelijks kan of wil opmerken wegens net iets te ordinair klinkend. Foute gewoonte, en bovendien heeft je moeder je hoogstwaarschijnlijk geleerd om een boek niet op haar cover te beoordelen. Doe dat bij deze Parijzenaars ook niet, want wat dit trio op deze plaat presteren is ronduit geniaal…

Na een ep en een eerste lp op Head Records is er nu een nieuwe die in België uitgebracht wordt door het fijne Black Basset Records, het label van La Jungle en laat dat nu net de invloed zijn die we in dit meesterwerk van Jean Jean horen.

Froidepierre is de naam van de chalet in de Alpen waar deze drie zich opsloten om acht songs neer te pennen. Allemaal instrumentaal, en een verbazingwekkend evenwicht tussen nerveuze elektro en postrock die aanvoelt alsof de apocalyps is aangebroken.

Een tamelijk neerslachtig plaatje met dreigende beats en donkere gitaren, ieder nummer is een explosie op zich en minstens even geniaal als wat Explosions In The Sky of zelfs Godspeed You! Black Emperor doen.

Soundtracks voor enge dromen, zo lang de boze wolven je maar niet komen halen. Fantastisch.

Jean Jean speelt op :

06/04 Festival Beauraing
07/04 Namur, Belvédère
25/05 Braine-Le-Comte, Centre Culturel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More