Home ReviewsAlbum Reviews JANNES LATHUY – Cabin Fever Dream (Eigen Beheer)

JANNES LATHUY – Cabin Fever Dream (Eigen Beheer)

by Bootsie Butsenzeller

We hadden al een prachtig voorsmaakje gekregen in de vorm van Mystery In Mallorca, maar nu is z’n hele album in ons bezit en het ding kreeg al vele luisterbeurten.

Cabin Fever Dream is zoals de titel mooi suggereert ook een lockdown creatie, waarin inderdaad de koorts van het eenzaam opgesloten zitten mooi wordt omgebogen naar dromen in daden. Met enkel z’n gitaar als harmonie en klankbron kleurt Jannes onze dag zoals VTM het nooit deed.

Enige gelijkenissen met dat andere zalige gitaaralbum Soft Johnson Plays Gitario op Gazer Tapes zijn uiteraard niet vreemd, toch laat Lathuy zich nog een stuk breder beïnvloeden. Reconcile lijkt op een jazzy versie van de classic torchsong Feelings. Repetitieve Afro patronen worden vergezeld van experimentele achtergrond geluidjes en een regelmatige twang uithaal in Shift.

Rituals is een kort meditatief moment inclusief een occasionele klap op de klankschaal. De uitbreekdrang van Release komt tot uiting in orenschijnlijk achteloos aangeslagen snaren, die als frisse dauwdruppels neervallen op een donker dronetapijt. De middeleeuwse minnestreel komt dan weer lichtjes naar boven in Last Lullaby. De Sunset gitaren priemen zich inderdaad zachtjes in ons gestel als de eerste zonnestralen op een zorgeloze vakantiedag.

Afsluiter Adrift had met z’n trancegevoel en traag openbloeiend karakter, niet misstaan op New Third Lanark de eerste solo plaat van Craig Ward.

Op de cd versie krijgen we ook nog een akoestische versie van Mystery In Mallorca en New Dawn het instrumentale equivalent van mijmeren. Dat nog eens extra in de kleurrijke verf zet dat Jannes Lathuy onze nieuwste favoriete ontwaakplaat heeft aangeleverd, we danken hem daarvoor.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More